ponuka dobrovolnictva kerici 2024

Máme pre teba jedinečnú príležitosť. Tento rok sme sa rozhodli hosťovať u nás v organizácii motivovaných mladých zo Slovenska. Ako in-country ESC dobrovoľník sa budeš môcť zapojiť do našich aktivít na 1 - 2 mesiace alebo na celý rok. Staneš sa súčasťou nášho medzinárodného tímu 8-10 dobrovoľníkov a budeš nám môcť pomôcť s našimi aktivitami.

Keďže je to dobrovoľníctvo v rámci Európskeho zboru solidarity, podmienky máš rovnaké ako keby si vycestoval do zahraničia. Ubytovanie, strava, vreckové, cestovné, poistenie a kurz cudzieho jazyka sú zahrnuté v projekte.

Máme pre teba niekoľko možností, ako môže tvoj projekt v KERICu vyzerať.

Začnem krátkodobými príležitosťami od mája po júl 2024:

1. DOBRObeh

🍀Téma: Príprava charitatívneho behu, animátor športových aktivít pre deti
❗️Uzávierka:  1. apríl
📍Miesto: KERIC Čadca, Slovensko
⌛️Trvanie: 1 mesiac

🗓️Začiatok: 1.mája 2024

Druhý ročník charitatívneho behu DOBRObeh sa vracia a my hľadáme dobrovoľníkov, ktorí by nám pomohli pripraviť podujatie, zorganizovať ho spolu s nami 8. mája, vykonať vyhodnotenie a následne sa zapojiť do nadväzujúcich športových aktivít po skončení podujatia.

Informáciu o podujatí nájdeš na našej stránke: Spustili sme registráciu na DOBRObeh 2024!

2. DOBRObeh + Školenie IN&OUT

🍀Téma: Príprava charitatívneho behu, animátor športových aktivít pre deti, príprava a prevedenie školenia vzdelávania v prírode
❗️Uzávierka:  1. apríl
📍Miesto:  Čadca a okolie, Slovensko
⌛️Trvanie: 2 mesiace

🗓️Začiatok: 1. máj 2024

Dobrovoľník pomôže s DOBRObehom a po ňom pripraviť, viesť a vyhodnotiť medzinárodné školenie o vzdelávaní v prírode a pomôže koordinovať finálne podujatie - outdoorové aktivity pre miestnych školákov v bežeckom parku v Čadci.

DOBRObeh: 8. máj

Tréning IN&OUT: 10.6. - 15.6.2024.

Outdoorové podujatie pre školy: 14.6.

3. Animátor Letných táborov

🍀Téma: hry a športové aktivity v prírode, turistické výlety a tvorivé dielne pre deti a mládež vo veku 7-15 rokov.

❗️Uzávierka: 1. apríl
📍Miesto: Čadca a okolie, Slovensko
⌛️Trvanie: 2 mesiace

🗓️Začiatok: 1. júna – 30. júla 2024

Táboroví dobrovoľníci, prídu pomôcť pripraviť a viesť tematické tábory pre deti, ktoré budú viesť naše medzinárodné tímy. Tábory ponúkajú širokú škálu aktivít vrátane hier a športových aktivít v prírode, turistických výletov a tvorivých dielní pre deti a mládež vo veku 7-15 rokov. KERIC poskytne potrebnú podporu na rozvoj týchto aktivít a ich úspešný priebeh. Od júla plánujeme 3 druhy táborov pre deti na rôzne témy.

Doplňujúce informácie ku všetkým trom pozíciám nájdeš v infopacku.

4. Skanzen Vychylovka

🍀Téma: sprevádzanie skupín, tvorba interaktívnych hier pre deti, prekladanie materiálov, manuálne práce(kosenie, čistenie...), management soc. sietí

❗️Uzávierka: 1. apríl
📍Miesto: Vychylovka, Nová Bystrica, Slovensko
⌛️Trvanie: 2 mesiace

🗓️Začiatok: flexibilný, od 1. mája až do konca sezóny 30. septembra

Múzeum kysuckej dediny, ktoré sa nachádza vo Vychylovke v okrese Nová Bystrica, je fascinujúcou stálou etnografickou expozíciou, ktorá prezentuje dedičstvo regiónu. Jeho súčasťou je aj historická lesná úvraťová železnica, ktorá je atrakciou, ktorú každý musí vidieť.

Všetko o dobrovoľníctve vo Vychylovke nájdeš v infopacku.

5. Dlhodobé dobrovoľníctvo v KERICu

🍀Téma: podľa zamerania dobrovoľníka, neformálne hodiny angličtiny s deťmi a mladými ľuďmi vo veku od 7 do 30 rokov, management Erasmus+ projektov, administratívna práca v kancelárii, správa sociálnych sietí

❗️Uzávierka: 1. apríl
📍Miesto: Čadca a okolie, Slovensko
⌛️Trvanie: 10-12 mesiacov

🗓️Začiatok: 1. september

KERIC je mimovládna mládežnícka organizácia založená v roku 2003, ktorá pracuje s deťmi a mládežou vo veku 7 - 30 rokov, ale i s dospelými z regiónu Kysuce. Ponúkame rôzne aktivity s medzinárodnou dimenziou, ktoré rozvíjajú osobnosť detí a mladých ľudí a líšia sa na základe potrieb jednotlivcov a skupín. Snažíme sa o spojenie nášho regiónu Kysuce s Európou a postupne s celým svetom. Spolupracujeme s miestnymi organizáciami, školami a inštitúciami, ktoré pracujú s ľuďmi s obmedzenými možnosťami. Naše projekty sa zameriavajú na široké spektrum oblastí, ako je vzdelávanie, životné prostredie, šport alebo outdoorové aktivity.

Všetko o dobrovoľníctve v KERICu nájdeš v infopacku.

Páči sa ti niektorá z pozícii? Neváhaj a pošli svoje CV a motivačný list Mirke na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

Aktuálne otvorené projekty našich partnerov a všetko o dobrovoľníctve v zahraničí nájdeš na našej stránke 👇

 
Dobrovoľníctvu zdar,
Lenka Hruškova Šimon Mareček
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
+421 902 617 922
Ak Vás článok zaujal, zazdieľajte ho na Facebook-u: